В безплатните школи могат да се включат и украинските деца, като условието е да бъдат записани в детски градини и училища на територията на община Пловдив

Залата за репетиции по поп пеене.

Центърът за подкрепа за личностно развитие-ОДК започва новата учебна година с модернизирани кабинети по математика, биология и химия. Продължава и записването на деца и ученици за новата учебна година 2022/2023 година. Своевременното подаване на  заявления ще им гарантира място в  школите, съветват преподавателите от Центъра. Това може да стане на място в сградата на ЦПЛР – ОДК – Пловдив на бул. „6 септември“ 193 от понеделник до петък от 09:00 до 16:30 ч. или чрез изпращане на сканирано копие на заявление  на имейл info@odk-plovdiv.com.

В първия ден на септември стартират отново летните занимания в школите по график: https://drive.google.com/file/d/1zMmVY28-Au4ShsF2l5Y8N5bZZYYyznQm/view

През новата учебна година ЦПЛР-ОДК ще разшири дейността на школата по компютърно програмиране, както и тази по мениджмънт и предприемачество. Клубовете, школите и съставите се ръководят от доказали се специалисти, обучението е безплатно и е съобразено с желанията, интересите и свободното време на децата и учениците.

В школите могат да се включат и украинските деца и ученици, като условието е да бъдат записани в детски градини и училища на територията на община Пловдив.

ЦПЛР-ОДК-Пловдив спечели проект по Национална програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“ на стойност 23 446,20 лева. Със средствата ще бъде обзаведен и оборудван специализиран кабинет за работа с деца и ученици от школите по изобразително изкуство, дизайн и приложни изкуства, които са най-посещавани.

„Осигуряването  на ново обзавеждане и оборудване – мебели, техника, софтуерни продукти, както и материали и консумативи за рисуване, безспорно ще допринесе за по-ефективно и съвременно обучение, постигане на по-високи резултати от изявите на децата. Ще бъде подпомогнато развитието на младите таланти чрез създаване на условия за разгръщането на техния потенциал. Подходящата образователна среда ще повиши интереса за посещенние на школите, както и ще мотивира децата за още по-големи творчески успехи и постижения“, казва директорът Озден Мурадова.

ОДК-Пловдив е институция в системата на предучилищното и училищното образование, в която се провеждат дейности по интереси в областите „Науки и технологии“, „Изкуства“ и  „Спорт“. Предлага позитивна образователна среда, която стимулира любознателността и творческите способности на децата и учениците, като насърчава тяхното цялостно развитие и пълноценна  реализация. Клубовете, школите и формациите се включват в много инициативи на Община Пловдив, в дейностите от Националния календар за изяви по интереси и Националния спортен календар на МОН, както и в други национални и международни състезания и конкурси

В Центъра работят и кариерни консултанти, които помагат на учениците да изберат според интересите и силните си страни в какъв тип училища и в каква профилирана или професионална паралелка да учат. Освен в избора на образование ги подкрепят и в ориентирането към професия и работа, за да се реализират в желаната област.

Под шапката на ЦПЛР-ОДК са и емблематични за града хорови и танцови състави, ръководени от изявени в областта на изкуствата личности, сред които Хорът на пловдивските момчета „Стефка Благоева“, Вокална група „Бамбини“, Хор „Детска китка“, Фолклорен танцов ансамбъл „Иглика“,  Воклано студио „Синтез“, Формация за автентичен фолклор „Куклици“, Младежка духова формация и др.