1. юни в ДГ „Мирослава“ започна с тържествен обяд на открито за малките възпитаници на детската градина, а вечерта майки и татковци завзеха сцената, за да ги забавляват

Ловецът от приказката за Червената шапчица е с арбалет, но няма никакво намерение да убива вълка, който пък изобщо не иска да яде бабата, тъй като най-много обича да хапва моркови. Поне това бе версията, която представиха тази вечер майки и татковци на деца от първа група на ДГ „Мирослава“ на откритата сцена в двора на детското заведение. По повод 1. юни деца и възрастни смениха ролите си. Родителите от шестте групи сложиха сценични костюми, за да забавляват малчуганите за празника, за който репетирали усърдно с учителите цяла седмица. Наред с това шили костюми специално за повода, изработвали декори и подбирали подходяща музика за изпълненията си.

Началото поставиха учителите, представени от директора Радка Гъркова като „златните момичета“. Облечените в ярко жълто и с цвете в косите педагози представиха танца „Слънчеви лъчи“. Майките и бащите от втора група демонстрираха завидно актьорско присъствие по време на драматизация на „Дядо вади ряпа“, докато децата, заели първите редове, бурно ръкопляскаха и им изпращаха въздушни целувки. Сложно преплитане на цветни воали изискваше танцът „Пъстра дъга“ на порасналите момичета и момчета от трета група, по време на който бе пуснат и бял гълъб. Сложната хореография върху песента „Детска планета“, Мая от дует „Уейл“ в танца на цветята и фолклорната плетеница накараха децата да танцуват от място, а учителите им обещаха да отворят нова група за родители.

За да се почувстват специални на този ден, децата празнуват от сутринта. А в 12, вместо в стаята, в която обичайно се хранят, били поканени от учителите си на празничен обяд на открито в двора. Ястията били сервирани в порцеланови чинии, а за десерт получили торта.

„В знак на признателност за неуморния труд и професионализма без почивен ден“ – това бе изписано на плакета, който председателят на Училищното настоятелство Величка Такева връчи на директора Радка Гъркова. Тя благодари от името на всички родители на целия екип за доверието и сътрудничеството, за реализираните съвместни инициативи и проекти.