dav

Председателят на Асоциацията на професионалните готвачи и ректорът на УХТ проф. Пламен Моллов обсъдиха също актуализиране на учебните програми с участието на бизнеса

 

Председателят на Асоциацията на професионалните готвачи – шеф Иван Манчев, дава рамо на проекта „Национално меню“, който се реализира по инициатива на Министерството на туризма и Университета по хранителни технологии. Целта е българското меню да се превърне в разпознаваем бранд. По проекта са определени 9 туристически района, като всеки един ще бъде представен със своите типични храни и напитки.

Уважаваният ресторантьор, тв водещ и автор на кулинарни книги проведе работна среща в УХТ по покана на ректора проф. Пламен Моллов, на която бе обсъден в детайли проектът и бе подписан меморандум за сътрудничество между университета и Асоциацията. Контрактът ще даде възможност да бъдат адаптирани водещите световни практики както по отношение на образователния процес, така и при професионалната реализация на кадрите. Шеф Манчев и ръководството на УХТ се обединиха около идеята, че е необходимо актуализиране на учебните програми с участието на изнеса.

Проф. Моллов подари на госта книгата „Соц гурме” на издателство „Жанет 45”, а шеф Манчев надписа с най-добри пожелания към домакините  своята„Мечти и кошмари”.