От общинския отдел „Образование“ направиха спешна проверка, от следващата седмица ще пребазират групата

Срещу лоши условия, в които се намират децата им от началото на учебната година, скочиха родители от ДГ „Осми март“. В писмо до медиите семействата на деца от подготвителна 4 б група с адрес ул. „Даме Груев“ 1 недоволстват от протакалия се според тях ремонт на детското заведение, заради който се наложило малчуганите да бъдат преместени в класна стая на СУ „Братя Миладинови“.

През лятото децата посещавали втория адрес на градината (бул. “Никола Вапцаров”№80), където били в сборни групи, но от есента се наложило да бъдат пребазирани.

„Стигането до училището случва по особено „интересен“ начин, вследствие на ремонта на ул. „Даме Груев“. Всяко хранене на децата закъснява, а директорът Ели Грозева ни отговори, че имало проблем с опаковането й от страна на фирма „Рапекс“ и ни увери, че ще проведе разговори с тях да няма забавяне. Освен това храната се сервира студена“, жалват се родителите.

Те недоволстват и заради липсата на условия за следобеден сън, тъй като в стаята имало само 15 легла, затова педагозите извеждали децата на двора да играят.

„Ползват общи санитарни възли с учениците, които са доста мръсни. Ходенето до тоалетна става групово, понеже няма как педагогът на групата да остави само дете да отиде до там. Имахме и случай, в който едно от децата се беше изпуснало и не искаше да се преоблече от срам и цял ден е стояло мокро“, пише още в жалбата.

От общинския отдел „Образование“ днес осъществиха проверка по сигнала. Началникът Донка Щилянова каза за „Уча в Пловдив“, че са направили обход на базите, където са били преместени децата от двете подготвителни групи – СУ „Братя Миладинови“ и физкултурния салон на ДГ „Малина“ по обяд, за да установят какво е качеството на храната. И на двете места децата получили топъл обяд от кетъринговата фирма, с която детското заведение имало договор. В момента се търси вариант за спешно преместване, за да се овладее напрежението сред родителите от 4 б група и най-вероятно това ще е физкултурният салон на ДГ „Котаракът в чизми“. По договор фирмата, която извършва ремонта на ДГ „8 март“, трябва да приключи на 18 ноември, но дали ще спази сроковете на този етап не може да се каже.

7 КОМЕНТАРА

 1. Преместването на групата във физкултурен салон е поредната недомислица на Община Пловдив! Децата ни не са бежанци! Кой нормален човек ще си пусне детето му 12 часа да живее, учи и стои във физкултурен салон? Моля ви се, това е недопустимо! Все пак не е военно положение и никой от родителите не е съгласен с това измислено преместване!

  От родител на 4 Б група на ДГ “Осми март”

 2. Така да се започне от там КОЙ подписа договор за стройтелни дейности по време на учебната година без да има адекватно алтернативно решение? Не можеше ли поетапно да се ремонтира сградата в летните месеци юли и август? Сега дай да местим децата, като панайрски мечки по кварталите, защото някой някъде не е помислил и не си е свършил работата. Физкултурият салон е за спортни дейности не за настаняване на деца от детска градина. Истината хората от който зависи бъдещето на децата ни са меко казано некомпетентни!

 3. От неадекватни, по-неадекватни решения на общината. Как не ги е срам!!!

 4. Всички ние сме виновни за това положение! 100 годишна сграда не може да се ремонтира за 2 – 3 месеца.
  А ние , българите обичаме да обвиняваме , да мрънкаме. Колко родители ще отделят от свободното си време да се включат безвъзмездно за по – бързото приключване на ремонта?! ….. Стига сме се правили на жертви ! В такива моменти трябва да се обърнем назад в историята ни и да се поучим от нашите будители , дали живота и здравето си да сме грамотни!

  • Г-жо Тина, аз като родител, плащам и данъци на тази община и неадекватното Ви включване е напълно излишно! Когато Вашето дете е подложено на неблагоприятни условия едва ли ще ходите да се молите на общината да помагате в ремонта в свободното си време (явно имате много такова). Жертвите са нашите деца и ние като родители трябва да защитаваме тяхното здраве и интереси. Моля, запазете си глупавите изказвания в 7 без 5 сутринта за близките Ви, цъкайте с език пред тях и им говорете за будителите! Ако обичате!

  • Вие Тина, от незнайно кой век появила се госпожа! Как мислите, че се чувстват родителите на децата, които в момента са във физкултурен салон и в училище, без необходими условия, подходящи за 6 годишни деца?
   Заради такива индивиди като вас, излезнали от времето на комунизма, които продължават да бълват простотии, директори като Грозева са на тази позиция! Цъкайте си вкъщи, или се стегнете и семейно се включете в ремонта, за да докажете иначе родолюбието ви!

 5. Г-жа Грозева отдавна беше редно, да се пенсионира, а не неадекватно да стои и да се напъва на тази позиция. През годините е доказала, че гони само и единствено собствените си интереси, а не тези на децата. Арогантна, некомпетентна и манипулативна жена, която не съумя, да запази репутацията на градината!
  Относно коментара на Тина: Вие сигурно искате родителите, да напуснат за да направят ремонт на градината.
  Нека другият път вашето дете обитава физкултурен салон, докато вие ремонтирате градината, като съвестен гражданин!
  Със здраве!

Коментарите са затворени.