Гълъби полетяха за изпращането на абитуриентите, волейболна националка ще учи на пълна стипендия в САЩ

DSCF0937

Състезателка по художествена гимнастика и първенец от държавно отборно първенство по борба свободен стил станаха Мис и Мистър на випуск 2017 в Спортното училище. С лента и корона се окичиха Микаела Ячева – бронзов медалист на лента от международен турнир, и Никола Левенов, който се състезава в категория 60 килограма. Призьорите абитуриенти станаха ясни на днешното тържествено изпращане на зрелостниците в двора на училището, откъдето полетяха гълъби и балони с пожелание за безброй сбъднати мечти. По традиция и тази година учениците трябвало да пуснат своя глас за момче и момиче, достойни да носят титлите. Бурни аплодисменти посрещнаха обявяването на носителите на приза, които заеха предни позиции в редиците на зрелостниците. Михаела ще учи кинезитерапия в Национална спортна академия, Никола също вече е приет студент там, но в треньорски профил.

DSCF0940

След последния час на класа, трите паралелки 12-класници бяха посрещнати от съучениците си на фона на култови парчета на „Deep Purple”, „Queen” и „Europe”. След обичайните скандирания от 1 до 12, да благодари от името на абитуриентите излезе Зинаида Андреева от 12 б, а класната й Иванка Костова пожела попътен вятър с авторското стихотворение „Вкусът на живота”. Абитуриентите поднесоха цветя на учителите и възпитателите, които са били неизменно с тях през годините.

Градуса на настроението повдигнаха изпълненията на вокална група „Спортен метроном”, а всички в един глас пяха „Заедно” със Стефи Секулова и Мария Добрева. На финалното хоро, на което се уловиха учители, ученици и родители, калените в какви ли не битки спортисти, този път не сдържаха сълзите си.

Повечето от зрелостниците от випуска вече са приети за студенти. Ани Бозова, която е част от националния отбор за девойки до 19 години, ще учи с пълна спортна стипендия в САЩ. Двуметровата състезателка не смята да се отказва от активния спорт, но паралелно с това ще учи мениджмънт отвъд океана. За целта обаче трябва да изкара добри оценки на матурите, затова заляга над тестовете по български и биология.

Ани Бозова
Ани Бозова

Чак в Австралия е избрал да учи плувецът Евтим Гьондров. Плувецът от клуб „Младост” става студент в спортен колеж в Сидни.

DSCF0944

За спомен от випуска зрелостниците засадиха три брезички в двора на училището.

DSCF0947