da sme zdravi 1

Мечокът Теди, любител на горските полодове и витамините, се включва в здравословната кампания „Да сме здрави”, която се провежда под патронажа на кмета на Пловдив Иван Тотев и е безплатна за децата в  детските градини. Шестото издание стартира на 8 февруари в ЦДГ „МИР“.

Аниматори запознават малките възпитаници с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Илюстративната „хранителна чиния”, която се използва в кампанията, е разработена спрямо световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата се състезават отборно в тематични игри, които стимулират ранните аналитични способности и двигателно развитие.  За най-будните и любознателни малчугани са осигурени награди – витаминозни сокове, зеленчукови консерви и книжки за оцветяване със здравословни рецепти от Bonduelle. Родителите могат да продължат процеса на обучение и у дома, благодарение на тематичните
листовки с основните принципи на разнообразно и здравословно хранене.

През последните пет години в рамките на кампанията „Да сме здрави“ са изнесени над  850 представления пред повече от  76 000 деца за необходимостта от разнообразно хранене, употреба на плодове и зеленчуци и редовно спортуване.