DSCF1305

С вечния хит на „Queen” – „We Are The Champions”, бяха посрещнати тържествено днес футболистите на Професионалната гимназия по електроника и електротехника. Строени в двора на училището, съучениците им бурно аплодираха републиканските шампиони от тазгодишното държавно първенство, които се класираха и на 12-то място на Световното за ученици в Прага.

„Мили момчета, оценявам вашия труд, воля за победа. Поздравявам за огромната издръжливост. Горди сме с всеки един от вас! Невероятните ви успехи ме задължават да ви подкрепям още повече занапред”, каза директорът Стоянка Анастасова, която получи от тима купата и медала от държавното първенство и плакет от световното.

Това е втора поредна държавна титла за момчетата на старши треньора Янко Радев, които спечелиха финалния турнир на базата на академията на Христо Стоичков в Етрополе. Това е общо трети републикански трофей на отбора на ТЕТ-а, който бе шампион и през 2013 година.

Титлата дойде непосредствено след завръщането им от световното в Прага. Там пловдивският тим представяше България като държавен шампион от миналия сезон и се класира на 12-то място от 24 отбора при изключително силна конкуренция. Пловдивчани формират единствения български отбор, участвал на две поредни световни първенства за ученици. През 2015 година в Гватемала възпитаниците на Янко Радев се класираха девети.

„На ден се играеха по два мача – сутрин и следобед. При температура 35 градуса. Момчетата играха много добре, но не можахме да се класираме в осмицата. Конкуренцията беше доста силна. Отпаднахме от Хърватска на дузпи. Новият фаворит е Катар, които биха на финала германците”, обясни треньорът.

DSCF1307