Средствата са за обучение на учители и обмяна на опит в СУ “Св.Св. Кирил и Методий” и ОУ “Антим I”. Увеличават стипендиите за “Софтуерно инженерство” на 150 лева

Допълнителни 2900 лева ще бъдат отпуснати по проекта за поетапно въвеждане на метода на Монтесори в училище. Предложението на зам.-кмета по образование Стефан Стоянов средствата да бъдат преведени по бюджетите на СУ “Св. Св. Кирил и Методий” и ОУ “Антим I” ще се гледа на предстоящата общинска сесия на 27 септември. Парите са предназначени за обучение на учители в Нов български университет и за обмяна на опит.

Припомняме, че тази година за реализация на програмата за Монтесори в детските градини и училищата бяха заложени 300 000 лева. В СУ “Св.Св. Кирил и Методий” вече се обучава пилотната паралелка първокласници, за която бяха специално оборудвани и обзеведени класни стаи. Седем общински детски градини работят успешно по метода.

Съветниците ще гласуват и предложението на кмета Иван Тотев за увеличение на стипендията на студентите от специалност “Софтуерно инженерство” в Пловдивския университет. Община Пловдив има сключен меморандум за сътрудничество с вуза за обучение на украински и молдовски студенти, които след това ще останат да работят в местни компании. Месечната стипендия ще скочи от 100 на 150 лева.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.