Абитуриентите откриха изложба в Дома на културата на промоцията за дипломирането си

P1010271

Четирима зрелостници от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”  получиха стипендии на името на изтъкнатия живописец Анастас Стайков. Бонусите за отлично представяне през целия период на обучение се дават от дъщерята на художника Мария Стайкова, която живее в Австралия. Стипендиите, които се присъждат вече 27 години – по една за четирите специалности в гимназията, бяха връчени от Митко Тодоров – директор  на Националния дарителски фонд “13 века България”. Тазгодишните носители са Александър Скерлев, Димитър Титов, Надя Петрова и Гергана Мандулова, която е и отличник на випуска с успех 5.92.

На днешното дипломиране на зрелостниците в Дома на културата бяха връчени и грамотите на спечелилите първа, втора и трета награда на Националния младежки конкурс за изящни и приложни изкуства на Министерството на културата, където традиционно гимназията печели повечето от наградите. Стипендията, която традиционно предоставя известният арх. Георги Савов, също възпитаник на гимназията, беше разделена между двама ученици – Виктория Видевска и Симеон Кузманов.

Изложбата с дипломните работи на талантливите млади художници може да бъде разгледана в Дома на културата „Борис Христов“ до 23 юли.