Да подсладим с лъжичка мед ежедневието на мама, предлагат децата от Монтесори център „Вълшебство”

Хлапета ще обсъждат прическата и здравето на мама. Разбира се, поводът за дебат по темата е Международният ден на жената, а мястото на събитието – детският отдел на НБ „Иван Вазов“. Главни действащи лица са децата от Монтесори център „Вълшебство“, които на 8 март от 18 часа ще изненадат своите майки с необичаен празник. Стъпвайки на принципите за работа с деца на Мария Монтесори, организаторите са оставили на децата инициативата как да подготвят нещо, с което да зарадват мама.

Програмата включва танци и телевизионни новини, в които ще се поставят въпроси като здравето и прическата на мама. Готварската рубрика съветва с лъжичка мед да подсладим ежедневието на мама. Диджей ще се грижи за музикалното оформление и веселото настроение на тържеството. За по-голяма автентичност, на екран синхронно ще се прожектира случващото се в залата.

Повечето от децата, които са в различни възрастови групи до 6 години, вече познават книгите, буквите и библиотеката, така че самото място на събитието, както и включените в него игри стимулират насочването към четене и ползване на библиотеката като институция, обясняват организаторите.