Четвъртокурсничката Ивана Витанова е номинирана от ръководството на Филологическия факултет за отличен успех и високи постижения

Годишната ректорска стипендия за студент на годината в Пловдивския университет бе присъдена на студентката от четвърти курс на специалност „Българска филология“ Ивана Витанова. Стипендията е в размер на една ректорска заплата. Учредена е през 2020 г. година и се връчва на изявен студент бакалавър след прецизен подбор от номинации от жури, включващо петимата зам.-ректори на ПУ „Паисий Хилендарски“: проф. д-р Теменужка Йовчева, проф. д-р Антон Илиев, проф. д.п.н. Румяна Танкова, доц. д-р Мария Стоянова и доц. д-р Надя Чернева. Ректорът проф. д-р Румен Младенов връчва наградата в навечерието на 8 декември.

Ивана Витанова е номинирана от ръководството на Филологическия факултет на висшето училище за отличен успех – до момента общият успех от следването й е 6.00, за високи постижения и активна дейност извън аудиторията. Тя е съпредседател на Лингвистичния клуб в ПУ, който обединява студенти и докторанти със задълбочени интереси в областта на езикознанието. В периода 2019 – 2021 г. взема участие в редица национални и международни форуми и инициативи – конференции, олимпиади, семинари, практически тренинги. Сред тях са Националната олимпиада по езикова култура за студенти бакалаври, организирана от СУ „Св. Кл.Охридски“, където печели втора награда в индивидуалната надпревара, същевременно  е капитан на един от отборите на ПУ, завоювали трето място в отборното състезание.

Ивана участва и XXII национална научна конференция за студенти и докторанти „Музиката на словото“ и печели трета награда за участие с доклад в Секцията по литературознание. Модератор е при откриването на научната конференция за студенти и докторанти „Слово и идеологии“ през май т.г., а също така и носител на втора награда за участие с доклад в Секцията по литературознание.

Включва се в XXIII общофакултетска олимпиада по морфология на съвременния български език през януари 2021 г., където получава втора награда; практическо обучение „Storytelling“, реализирано в рамките на проект „Кохезионна политика на ЕС в България – Vox populi“; лектор е в два онлайн семинара; автор на научни публикации и хроники, сред които „Пътят на и пътят към „изгубеното дете“ в повестите „Турски паша“ и „Неда“ на Любен Каравелов“ и „Ти сне от небесата пламък…“ – Прометеевият комплекс и творчеството на Пенчо Славейков“, публикувани във: Verba iuvenium. Словото на младите. Годишници на Националната научна конференция за студенти и докторанти.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.