Таланти от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства се включват в италианския проект „Пловдив чрез сетивата“, който е част от програмата на „Пловдив 2019”

Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще се включат във финалния спектакъл „Пловдив чрез сетивата“, който е част от проекта на италианската група за изпълнителски изкуства и танци „ЛИЗ ЛАБ пърформинг артс“. Представлението под открито небе е всъщност пътуване между памет и въображение, инсталации и видео, обясняват творците. То ще се играе на 27 и 28 септември от 15, 17 и 19 часа.

Началната точка на пътуването е Централна поща. Идеята на актьорите, сред които и 15 млади таланти от гимназията, е да накарат минувачите за да видят града си сякаш за пръв път. След като преминат през множество интересни места и предизвикателства, на финала участниците ще стигнат до Тютюневия град.

Проектът е част от програма на „Пловдив – Европейска столица на културата”, и е създаден по време на лабораториите, организирани през април благодарение на сътрудничеството с гимназията. Част от учениците, участвали в уъркшопите, се присъединяват към финалния спектакъл.

„Отклонявайки се от пътя сме съблазнени да влезем в места, които не познаваме. Именно на откриването на безкрайните индивидуални светове е посветено това пътуване из Пловдив. Да се потопим в това пътешествие, означава да приемем поканата за трансформация, да експериментираме състояние, което на дълбоко ниво променя възприятието за нашия град”, казва Лиз Лаб.