Кметът Здравко Димитров направи последна инспекция на ремонтирания покрив

Покривът на ОУ „Душо Хаджидеков“ е напълно готов и учениците ще се върнат в класните си стаи до края на другата седмица. Това стана ясно по време на инспекция на кмета Здравко Димитров на обекта, където той уточни последни детайли със заместник-кмета Пламен Райчев и директора на училището Грозденка Николова. На 1 септември, когато изгоря покривът, градоначалникът обеща, че до месец децата ще се върнат в своето училище. Част от тях са пребазирани в СУ “Климент Охридски”.

Спешният ремонт струваше на общината близо 470 000 лева, а строителят започна работа по него на извънредни смени седмица след пожара. Подменена и импрегнирана е цялата дървена конструкция от близо 700 кв.м, положени са хидро- и топлоизолация, монтирани са нови улуци и активна мълниезащита, която вчера е била и замерена.

Днес на последните огледи беше и директорът на пожарната комисар Георги Мангараков, който със своите екипи съдейства на училището не само за светкавичното потушаване на огнената стихия, но впоследствие и за пренасянето на учебниците от основната към втората сграда. Здравко Димитров благодари и припомни, че за своевременното започване на ремонта са били важни и експедитивните действия на застрахователите и разследващите органи.

Директорът Грозденка Николова заяви, че веднага след изборите с колегите й се връщат в сградата, където предстои за няколко дни да почистят и върнат чиновете в стаите. От името на колегите и родителите на ОУ „Душо Хаджидеков“  тя благодари на общината за пълно съдействие за ремонта.