Министърът на здравеопазването преряза лентата и присъства на израждане на бебе в симулационния център на вуза

otkrivane_MU_vhod1

Университетски информационен център ще предоставя всички административни услуги на български и на чуждестранни студенти. Новото звено, чието изграждане глътна 3 241 692 лева от бюджета на Медицинския университет, бе открито официално днес. Лентата прерязаха министърът на здравеопазването проф. Николай Петров и ректорът проф. Стефан Костянев.

В сградата са обособени три функционални звена. Първото ще подпомага адаптацията на новоприетите първокурсници. Второто е за административни услуги, където ще се извършва консултиране и подготовка на документи, необходими за МВР, здравни застраховки, банки и други. Третото специализирано звено ще обслужва и подпомага студенти в неравностойно социално положение.

В модерния комплекс, който бе изграден само за 8 месеца, намират място и работещите вече Информационен център и Център за кариерно развитие. В комплекса са пребазирани също Учебен отдел, административните офиси на Медицински факултет и на отдела за следдипломно обучение.

Сградата разполага със зали за презентация, информационни и приемни за обслужване на студентите, каса, книжарница и интернет-кафе.

„Центърът ще осигурява комплексно административно обслужване на студентите, като всичко ще бъде на едно място, или както е модерно сега да се казва All inclusive, каза ректорът проф. Костянев.

„Такъв център се прави за първи път в страната. Отново давате прекрасен пример и още по-високо вдигате летвата. Вие предопределяте бъдещето на медицината у нас”, похвали екипа на МУ министър Николай Петров. Малко след прерязването на лентата той присъства на демонстративно израждане в една от залите на модерния тренировъчен център.

„Благородно ви завиждам за това, което имате тук на разположение. Ние се учихме на една кукла, която сами си бяхме купили. Аз съм реаниматор, но ми се е случвало да израждам в спешния център”. Това заяви след откриването здравният министър, който разгледа симулационния център на висшето училище.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлед официалната част пред гостите на събитието излезе госпъл хорът на Медицинския университет, съставен изяло от британски студенти.

22962_5