Плакети получиха кметът на „Тракия“ Костадин Димитров, директорът на ОУ „Стоян Михайловски“ Тинка Балабанова и старши учителят от Лъки Светлана Русева

Три от годишните награди на Синдиката на българските учители дойдоха в Пловдив. Отличията са за постигнати високи резултати в съвместната дейност със СБУ през изминалата година и личен принос за развитието и усъвършенстването на социалното партньорство.

Призът „Кмет на годината” бе връчен на Костадин Димитров. Областният координатор Петранка Калоферова заяви, че нито една от детските градини и училища на територията на район „Тракия“ не се е жалвало от проблеми с райкметството.

„Ценим високо Вашата работа и отношение към образованието. Вие откликвате веднага на проблемите и кабинетът Ви винаги е отворен за срещи и диалог”, каза Калоферова, която връчи плакета на кмета на „Тракия” Костадин Димитров.

Той благодари за отличието и подчерта, че материалната база в училищата и детските градини в района е добра и заедно с ръководствата и екипите на образователните институции работят за нейното обновяване.

За директор – най-добър социален партньор, бе обявена Тинка Балабанова. Тя ръководи ОУ „Стоян Михайловски“.

Синдикалист на годината е старши учителят от СУ „Христо Ботев“ в Лъки Светлана Русева.