Фондация „Елия” кани децата на Пловдив да рисуват върху асфалт на 3 юни

18765914_756712121155093_5792703781321259493_n

Фондация „Елия” кани децата от Пловдив да порисуват с тебешир върху асфалт на 3 юни от 11 часа в парк „Лаута”. Празникът под мотото „Тебеширен свят” е организиран от Школата за деца със специални способности към фондация „Елия” и с подкрепата на район „Тракия”. По време на събитието помощници и доброволци ще се грижат за онези деца, които имат нужда от съдействие и подкрепа, но не искат да пропуснат празника.

Освен тебешири и рисуване, в събота в „Лаута” ще има грамоти за участниците, много музика и възможност за автографи от автора и художника на книгата „Цвета и Търла-Мърла”.

Фондация „Елия” е създадена през 2016 година и развива обществено значима дейност, насочена към деца в неравностойно положение. Към нея функционира Школа за деца със специални способности, набират се доброволци, сформира се екип и се работи по програма за практическа подготовка на социални асистенти. Фондацията организира публични събития, дарителски кампании, търси възможности за широко информиране на обществеността и представя успехите на децата, които се включват в различните проекти.

„Аутистите не са инвалиди, а просто хора, които възприемат света по различен начин” –  това е посланието на фондацията. Но всички деца инстинктивно знаят тази истина  и само те могат да я направят разбираема за цялото общество.

Ръководител на проекта е художничката Цвета Марова.