Светлините на елхата в Стария град ще грейнат на 3 декември, разказвачът на приказки отваря торбата с вълшебни истории в Малката базилика

Работилница под мотото „Пътуваща картичка на надеждата” отваря врати в културен център „Бялата къща” на 1 декември. Във времето между 13 и 15 часа всеки желаещ може да се включи в уъркшопа и да изработи своето коледно послание, да си нарисува пощенската марка и да го изпрати на приятел.

Ще завъртим стелките на часовника назад във времето, когато хората си изпращаха празнични картички по пощата и тази магия носи вълшебства по света. Така ще извикаме коледния дух и доброто настроение, за да напомним колко радост носи един наглед малък жест, като изпращането на картичка, обясняват идеята си организаторите. Те призовават участниците в работилницата да дойдат с коледна шапка, еленски рога или други коледни аксесоари. Събитието, което е част от инициативите на „Старинен Пловдив”, се реализира с подкрепата на “Български пощи”.

Светлините на елхата в Стария град ще грейнат на 3 декември. Коледното дърво ще бъде поставено в Лапидариума. Веднага след запалването на светлините в 17.30 часа, празникът ще продължи в концерт на Римския стадион.

Програмата в Малката базилика предвижда „Приказки под лампите” с участието на Константин-Кирил Иванов. Той ще отвори торбата с вълшебни истории за най-малките на 7 декември. На 15 декември коледното настроение ще донесат талантите от вокална група „Славена”.

Изложба на получилите приз „Рицар на четката” ще бъде подредена в къща „Стамболян”. Официалното откриване е на 11 декември.

Къща „Клианти” ще домакинства работилници за коледни картички на 8 , 9, 15 и 16 декември. Четене на приказки за Рождество и майсторене на сурвачки са част от събитията през празничния месец. На 12 декември се открива изложба иконопис на учениците от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”.