Отбори от СУ „Христо Г. Данов“, ОУ “Райно Попович” – Карлово и Математическата гимназия са сред полуфиналистите на конкурса Solve for Tomorrow, гласуването е онлайн

Отборът “SuperStars” на четвъртокласниците от СУ „Христо Груев Данов“ са  единствените полуфиналисти в категория “Образование” в групата 2-4 клас на конкурса Solve for Tomorrow 2023. Малките пловдивчани са класирани с идеята си за образователна киуз игра “Колко добре познаваш Пловдив?”

Играта съдържа 20 въпроса, които имат за цел да обогатят общата култура, както на подрастващите пловдивчани, така и на гостите на града ни. Предвиден е превод на продукта на английски език, за да улесни часовете по чуждоезиково обучение и да помогне на чуждестранните гости в Пловдив да запомнят уникалността на града ни. Отборът SuperStars е с ръководител Панка Вълева, учител по информационни технологии към Център за подкрепа за личностно развитие ОДК – Пловдив.

“Trash Fighters” от ОУ „Райно Попович“, Карлово е финалист в категория 5-8 клас. Участниците намират решение на проблема със стотиците найлонови торбички, които не се рециклират, в повторната им употреба. Животът им се удължава, като след обработка се  трансформират в украса и декоративни предмети.

Финалисти в категория 9-12 клас са ЕКО момичета от МГ „Акад. Кирил Попов“ Дуйгу Рамадан, Елизара Караиванова и Елена Керезиева. G1 – Recycle Well е иновативно решение за управление на отпадъците и насърчаване на екологичното здраве. Представлява интелигентен робот с високорезолюционен скенер и гъвкава роботизирана ръка. Ръката разпознава в реално време биоразградимите продукти и събира само тях.

Всеки един отбор може да бъде подкрепен тук: https://www.solvefortomorrow.bg/samsung-poll/

Solve for Tomorrow (Решения за бъдещето) е глобална програма на Samsung, целяща да развие интереса и уменията на учениците в науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM) за създаване на иновации чрез дизайн мислене. Програмата предизвиква младите хора да използват тези умения, за да подобрят живота в местната общност, като идентифицират и решат реален проблем в нея. В България Solve for Tomorrow за първи път се проведе през 2022 г., като в него взеха участие 73 отбора.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.