Успешни студенти, стажували в чуждестранни вузове и фирми, ще представят опита си в Деня на отворените врати на университета

vrachvane-na-diplomi-5

Аудитории, лаборатории, учебни бази и общежития на Аграрния университет ще отворят врати за кандидат-студенти на 25 февруари – събота. Зрелостниците ще имат два часа, за да посетят също спортния комплекс и парка с богата колекция от растителни видове.

В Деня на отворените врати, който стартира в 10 часа, 12-класниците и всички желаещи да повишат квалификацията си ще могат да се срещнат с ръководството на университета, с преподаватели и студенти, ще посетят учебни зали и центрове, да се запознаят със социално-битовите условия и ще получат директен отговор на въпросите, свързани с обучението в Аграрния университет.

Целта на форума е младите хора да получат актуална информация за възможностите за обучение и приема в степен „бакалавър“ за учебната 2017-2018 година. Само преди два дни бе подписан Меморандум за сътрудничество между „Евро Ферт“ и Аграрния университет за изграждане на изследователска лаборатория за научни изследвания, анализи и практическо обучение на студенти, докторанти и специализанти.

След като бъдат приветствани от ректора проф. Христина Янчева, те ще научат подробности за специалностите, начина на кандидатстване, сроковете за подаване на документи и конкурсните изпити. Как ще става  образуване на бала и какви ще са такси за обучение ще обясни зам.-ректорът по учебната дейност доц. Петър Борисов.

Особено любопитни са мултимедийните презентации на успешни студенти, провели обучение и практика в чуждестранни университети и фирми с финансиране по програма Еразъм+.

Как изглежда студентският живот в Аграрния университет през погледа на Студентския съвет ще научат също кандидат-висшистите.