All-focus

На организирания от Пловдивския университет семинар на открито бе представено безплатно мобилно приложение за учители, треньори и родители на деца и младежи със специални потребности

Легендарният български гимнастик Йордан Йовчев бе специален гост на представянето на безплатно мобилно приложение в помощ на учители, треньори и родители на деца и младежи с увреждания. С организираното от Пловдивския университет събитие на тема „Подкрепа за учители и треньори за планиране и организиране на приобщаващи спортни дейности“ се финализира проектът „Спорт за всички“ по програма „Еразъм+”.

„Възхищавам ви се, деца! Благодаря ви, че ни мотивирате със своя несломим дух! Приветствам  всички онези, които полагат усилия хората със специални потребности да не се чувстват забравени, а пълноценни“, каза Йовчев.

Олимпийските шампионки по академично гребане Сийка Келбечева и Стоянка Груйчева също изразиха своята подкрепа за децата с увреждания. В градината на хотел „Империал“ присъстваха над 100 деца и младежи с увреждания, занимаващи се със спортове като баскетбол, плуване. Някои от тях са медалисти от състезания, обясни координаторът на проекта от Пловдивския университет Таня Илиева.

На събитието бяха направени демонстрации на мобилен и онлайн инструмент за самооценка в помощ на учителя или треньора при оценяване на изучения материал, споделяне на треньорски опит и прилагане на приобщаващи практики при различни видове спортове с участието на хора с и без увреждания. Опит споделиха треньори по баскетбол и таекуондо.