dav

23 студенти от Медицинския колеж влязоха като доброволци в ОУ „Димитър Талев“

Министерството на образованието и науката ще предостави 12,8 млн. лева от своя бюджет на здравното министерство за закупуване на тестове за ученици. За да осигури тези средства, МОН отлага за следващата година някои ремонтни и инвестиционни дейности в училищата, детските градини и центровете за специална образователна подкрепа и за подкрепа на личностното развитие.

В края на октомври кабинетът отпусна на Министерство на здравеопазването 13 млн. лева, с които в момента се купуват тестове. Заедно с допълнителните 12,8 млн. лв. парите ще стигнат за изследване на учениците от I до XII клас  до края на годината. Тази сутрин министърът на образованието и науката акад. Николай Денков гостува в рубриката “Властта говори! Открито” във фейсбук профила на МС и обясни, че към момента не може да се каже конкретна дата, на която големите ученици ще се върнат в училище. Всичко зависи от това кога ще бъдат доставени безплатните тестове.

Министърът благодари на родителите и на студентите доброволци, които подпомогнат учителите при изследванията на децата.

През първата седмица от тестването в ОУ „Димитър Талев“ се включиха 47 родители и 23 студенти от Медицински колеж. Младежите от специалностите „Рентгенов лаборант“, “Зъботехник”, „Медицинска козметика“, „Медицински лаборант“ и „Рехабилитатор“ откликнали на молбата за съдействие на директора Ирина Чолакова да подкрепят началните педагози. Тестваните във вторник и четвъртък ученици от училището били 845. Не са отчетени положителни резултати.

До момента МОН е получило от МЗ общо 851 000 теста за учениците от I до IV клас. От 10 ноември т.г. до сега се изразходени около 300 000 от тях. Остатъкът ще стигне за малките ученици до края на следващата седмица. Очакват се още доставки, които ще бъдат разпределени в училищата в страната в рамките на 24 часа.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.