Пловдивските доброволци ще раздадат 400 картички във формата на сърца по повод 14 февруари

Доброволците от Младежки червен кръст канят ученици и студенти да се включат в ателие за изработка на валентинки. Всяка година по повод 14 февруари БМЧК  организира анти-СПИН кампания, с която информира за превенция на полово предавани инфекции и сексуално рисково поведение.

И тази година членовете на пловдивската организация подготвят атрактивни информационни материали и забавни игри, за да привлекат вниманието на връстниците си към важните теми. А за да възнаградят всички, проявили интерес към инициативите в Деня на влюбените, младежите искат да изработят 400 валентинки. Всеки, който проявява желание да ги подкрепи, може да се включи се в организираните ателиета за изработването на картички във формата на сърца. Те ще се състоят на 2 и 7 февруари от 14 до 18 часа в офиса на Областен съвет на БЧК – Пловдив на ул. “Стойчо Мушанов” № 48.

Участниците в ателиетата ще получат сертификати за доброволчество и ще бъдат поканени да станат част и от инициативата на 14 февруари и да се включат в забавните игри, демонстрации и тематични занимания на територията на Университета по хранителни технологии и в центъра на Пловдив.

Младежите вярват, че инициативите им ще помогнат повече хора да бъдат отговорни към собственото си здраве и към здравето на другите.