Организатор е фондация “Клуб Квант”, чиято мисия е откриването на таланти в областта на науката и инженерството. Специален гост ще бъде Джейн Томпсън – футуролог и социален откривател, основател на „Web3 Institute“

Международна научно-приложна конференция „Бъдещето на талантите“ събира водещи умове в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката, за да споделят знания, иновации и идеи за бъдещето на образованието. Събитието ще се проведе на 20 и 21 април в аулата на пловдивския филиал на Техническия университет.

Научният форум е организиран от фондация “Клуб Квант”, чиято мисия е откриването на таланти в областта на науката и инженерството.

Конференцията ще се проведе в четири тематични направления: Бъдещето на средното и висшето образование и преходът между тях; Дигитализация; Алтернативни форми на образование; Практическа насоченост в обучението – от учебника до експеримента.

С доклади ще участват преподаватели от средните и висши училища у нас, както и научни работници и изследователи. Всички представени трудове ще бъдат публикувани в сборник, а постерите и тематичните презентации ще бъдат обявени и качени на официалния сайт на събитието. В рамките на конференцията ще бъде проведено и 56-fто издание на състезанието на знаещите на „Квант“, в което отбори от няколко града ще премерят сили в областта на природните и математическите науки.

Специален гост на конференцията ще бъде Джейн Томпсън – футуролог и социален откривател, основател на „Web3 Institute“ и почетен председател на Световния съвет на „Metaverse“. Той е автор на 40 научни статии и множество книги по теми, свързани с дигитализацията и цифровото бъдеще на планетата. Сътрудник е в Центъра за Blockchain технологии на University College London. Наскоро беше отличена като Web 3 лидер ’2023 като признание за нейното изключително лидерство и влияние.

Събитието се осъществява под патронажа на uмета на Район “Северен” Венцислава Любенова и в партньорство с Тракия икономическа зона и издателство „Просвета“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.