Пет отбора от петте паралелки на 8 клас в Спортното училище премериха сили в математическо пътешествие, съчетано с логическа надпревара. Заради противоепидемичните мерки в залата бяха само отборите и журито, а за останалите събитието се излъчваше в YouTube канала на училището.

Учителите по математика Цветомила Фотева и Надка Георгиева бяха организатори на събитието, което започна от Древна Гърция. Учениците от 8 б клас срещнаха публиката с Аристотел и Архимед, а 8 а клас пое курс към Италия – родината на Фибоначи и Леонардо Да Винчи. С презентацията на 8 д клас зрителите се „разходиха“ до първия музей на математиката в Ню Йорк. А с 8 г клас – до музей на математика и информатиката в България. Особено любопитно бе представянето на 8 в клас, който бе избрал с. Полибене, за да разкаже за музея на първата жена професор по математика София Ковалевска.

След всяка презентация отборите получаваха по една логическа задача, пречупена през призмата на спорта. Представителите на 8 в показаха стабилни знания и бързина във всички етапи на състезанието и събраха 27 точки от максимални 30. Победителите бяха наградени с математически медали от директора Ружка Генова. Според нея сериозните знания по математика се дължат на факта, че учениците от 5. до 10. клас изучват допълнително предмета в часовете по самоподготовка.