Табелата „Прочети, върни или замени” уточнява правилата за ползване на томчетата в библиотеката на открито в СУ „Пейо Яворов“

Къщички за книги насърчават четенето в училищния двор. От днес учениците на СУ “Пейо Яворов” се радват на библиотека на открито, която бе представена от децата от начален етап. Облечени в костюми на любими приказни герои, те направиха и първите дарения в двете къщички. Първото томче постави директорът Пламен Стоилов. Той избра „Малкият принц“ на Екзюпери.

„Това е книга, подходяща за всяка възраст, която трябва да бъде препрочитана и индивидуално осмисляна. Четенето не само обогатява речника, то развива въображението и често ни превръща в съавтори и герои на книгите“, каза Стоилов, който е философ по образование.

Идеята на начинанието е да се насърчи грамотността и любовта към четенето. В едната къщичка ще има литература, предназначена за децата от начален етап и прогимназията, а в другата – за гимназистите.

Табелата „Прочети, върни или замени” уточнява правилата за ползване на томчетата от откритата библиотека. Децата ще могат да вземат или да оставят харесано от тях заглавие, както и да обменят книги помежду си.