Табелата „Прочети, върни или замени” уточнява правилата за ползване на томчетата в библиотеката на открито в СУ „Пейо Яворов“

Къщички за книги насърчават четенето в училищния двор. От днес учениците на СУ “Пейо Яворов” се радват на библиотека на открито, която бе представена от децата от начален етап. Облечени в костюми на любими приказни герои, те направиха и първите дарения в двете къщички. Първото томче постави директорът Пламен Стоилов. Той избра „Малкият принц“ на Екзюпери.

„Това е книга, подходяща за всяка възраст, която трябва да бъде препрочитана и индивидуално осмисляна. Четенето не само обогатява речника, то развива въображението и често ни превръща в съавтори и герои на книгите“, каза Стоилов, който е философ по образование.

Идеята на начинанието е да се насърчи грамотността и любовта към четенето. В едната къщичка ще има литература, предназначена за децата от начален етап и прогимназията, а в другата – за гимназистите.

Табелата „Прочети, върни или замени” уточнява правилата за ползване на томчетата от откритата библиотека. Децата ще могат да вземат или да оставят харесано от тях заглавие, както и да обменят книги помежду си.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.