test MU2

Викторина по биология и химия с ученици от 11 и 12 клас на пловдивските училища ще се проведе на 19 март от 13 часа в Медицинския университет. За втора поредна година Ротаракт клуб Пловдив – Пълдин и висшето училище организират куиз шоу с въпроси по двата предмета. Отборите ще бъдат от по 5 души. За класираните на първо, второ и трето място са осигурени грамоти и награди.

 „Tази инициатива би била от съществена полза за учениците, които имат желание да кандидатстват в Медицинския университет, защото ще се запознаят отблизо с базата и условията на обучение, а заедно с това ще проверят знанията си по биология и химия до момента”, коментира инициаторът на събитието д-р Любомир Паунов – асистент в катедрата по специална хирургия.

Преди началото на куиз шоуто висшето училище ще проведе Ден на кандидат-студента. Началото е в 11.30 часа в първа аудитория на Аудиторния комплекс, където бъдещите медици ще получат отговор на въпросите, които ги вълнуват относно предстоящата приемна кампания. Пробният изпит по биология върху материала от 8, 9 и 10 клас е на 2 април.