Театралната постановка „Чудомировите българи” бе гвоздей на празничния концерт в СУ „Св. Седмочисленици”

Сумата от 3700 лева успяха да съберат от коледния си базар учениците и учителите от СУ „Св. Седмочисленици”, която ще бъде преведена по сметката на кампанията „Най-добро за нашите деца и онкоболни”.

Приготвените с много старание от деца и родители оригинални артикули бяха разпродадени само за няколко часа. Канелени къщички, палачинки, коледни сладкиши и бухнали питки, домашни меденки и бисквитки отрупаха щандовете, разположени във фоайето. Учениците предложиха на базара и ръчно измайсторени топки за елха, коледни венци, новогодишни картички и свещници.

Членовете на Ученическия съвет категорично решили, че събраните средства от традиционното събитие ще отидат за построяването на нова Детска клиника към УМБАЛ „Св. Георги”. Така училището се присъединява към десетките детски градини и школа, които подкрепят кампанията, дарявайки средства от благотворителни събития и празници.

Кулминацията на празника преди началото на ваканцията бе коледният концерт, в който взеха участие талантите на училището, начело с вокалната група, децата от танцовите формации „Терпсихора” и „Ненсиденс” и много индивидуални артисти. Гвоздей на събитието бе театралната постановка “Чудомировите българи”, пресъздадена на сцената от актьорите на арт студио “Арлекин”. Оригиналният декор и автентични костюми, както и чудесните превъплъщения на талантите от пети, шести и седми клас, накара публиката да се върне във времето на прочутия наш писател хуморист и краевед.