Здравко Димитров откри учебната година в СУ „Паисий Хилендарски“, на церемонията присъстваха само учениците от първи, пети и осми клас. Зам.-кметът Стефан Стоянов поздрави Монтесори първолаците от СУ “Св.Седмочисленици”

„Няма нищо по-хубаво от това да бъдете заедно в клас и да събирате знания от своите учители, които са готови да дадат част от себе си и да ви помагат“. С тези думи се обърна към учениците на СУ „Паисий Хилендарски“ кметът Здравко Димитров, който присъства на откриването на новата учебна година. За да бъдат спазени противоепидемичните мерки, на церемонията присъстваха само учениците от първи, пети и осми клас. Градоначалникът изрази увереност, че въпреки трудностите, които обществото ни изпитва заради епидемията от КОВИД-19, ще се справим с предизвикателството и ще излезем по-силни. Той пожела да не се налага отново социална изолация и дистанционно обучение, защото „всички сме убедени, че децата се справят по-добре в класните стаи“. Димитров призова родителите да бъдат търпеливи, да помагат на децата си и на учителите.

„На добър час, първокласници, искрата на вдъхновението ще бъде запалена от вашите учители“, обърна се към най-малките новият директор на училището Ирена Душкова и ги покани в класните стаи. Тя пожела на всички ученици и учители ползотворна и здрава нова учебна година. След дългогодишен опит като педагог, експерт в Регионалното управление на образованието, зам.-директор, преди малко повече от месец тя застана начело на СУ “Паисий Хилендарски”, след като спечели конкурс за мястото на пенсионирания Илия Къртев.

Зам-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов поздрави учениците от СУ “Св. Седмочисленици”, където от тази година се разкрива поредната паралелка по метода на Монтесори. Първокласниците влязоха в специално оборудваната за тях класна стая с материали за работа по системата.

“Трябва да спазваме новите правила, наложени заради пандемията, но това не е повод да пренебрегваме иновациите. Имаме вече опит от края на миналата учебна година. Децата се убедиха, че телефоните не са само за игра. Работата с технологиите трябва да е умерена и дозирана. Най-важното е да дадем шанс на децата да бъдат успешни в бъдеще”, каза в приветствието си Стефан Стоянов.

По думите му, по време на месеците на онлайн обучение пловдивските училища са реализирали сериозен напредък в използването на технологиите и тяхното успешно включване в обучението.

„Използвам възможността, за да поздравя всички колеги, които не се страхуват да правят нови неща и да бъдат едни от лидерите в българското образование“, заяви още Стефан Стоянов.

“Учете здраво и се забавлявайте!”, пожела той и на учениците от СУ “Черноризец Храбър”.