Преподаватели от Техническия университет влязоха в класните стаи на ОУ „Петър Берон“, за да направят нагледни демонстрации

Как да направим ключодържател, папийонка и даже уникален пръстен за любим човек научиха ученици от ОУ „Петър Берон“ на урок по 3D моделиране. 44 децата от третите и четвъртите класове наблюдаваха как се изработват предмети чрез триизмерно принтиране. Демонстрацията бе в рамките на обученията по националната програма „Бизнесът преподава“, по която училището работи вече втора учебна година.

Преподаватели от Техническия университет влязоха в класната стая, за да разкрият на достъпен за децата език технологията, практиките и похватите на триизмерния печат, благодарение на който се разработват разнообразие от продукти в производствената индустрия.

Учениците имаха възможност да направят модели на различни фигури, цифри и предмети. Материалът, от който се изработват, е специален за този вид принтиране, обясниха преподавателите, показвайки нагледно как се случва процесът на донесен от тях демонстрационен принтер. Децата изпаднаха във възторг, след като научиха, че благодарение на 3D принтерите могат да се създават хранителни продукти, включително и шоколад.

„Предстои да закупим такъв  принтер, защото виждаме необходимостта от нагледно представяне на изучаваните дисциплини по информационни технологии и програмиране“, каза директорът Стефан Кичуков.

Училището е спечелило проект на община Пловдив за закупуването на 12 комплекта “Програмиране и роботика с Лего”.