Катрин Талаганова, 11 г.

Учениците от 5 и 6 клас на ОУ „Райна Княгиня“ показват портрети, пейзажи, дигитални рисунки и фотографии, създадени по време на електронното обучение

Катрин Талаганова, 11 г.

150 творби, създадени по време на обучението от разстояние в електронна среда, събират в изложба ученици от ОУ „Райна Княгиня“. Въпреки социалната дистанция, децата продължили да работят заедно по проекти и да общуват чрез изкуството. Преподавателят по изобразително изкуство Ани Георгиева подбрала най-оригиналните произведения на учениците от 5 и 6 клас, за да оформят онлайн експозиция. Децата са претворили исторически и природни забележителности, направили са графични портрети, автопортрети, морски и планински пейзажи и дигитални рисунки. Изкушените от фотографията и живописта изненадали Георгиева със снимки на възрожденски къщи.

„В условията на дистанционно обучение намерихме начин гласът на нашите ученици да бъде чут, да ги подкрепим  и мотивираме, за да не се чувстват социално изолирани, да развиваме техните умения и таланти“, казва педагогическият съветник Кръстьо Ливров. Той пък помага на Ученическия съвет да реализира идеята си за онлайн вестник.

Първоначално „междУЧАсие“ възниква в час по английски език като задание по проектна работа. После децата решават да направят печатно издание, но заради обучението от разстояние го реализират в онлайн формат. Идеята е да представят всичко най-интересно от училищния живот. Рубриките са свързани с важните акценти от изминалия месец, касаещи училището, споделено от учител, от изявен бивш или настоящ ученик; интересни дати и любопитни факти, свързани с България; полезно и здравословно. Педагогическият съветник също има своя рубрика с полезни съвети към учениците. На страниците на „междУЧАсие“ намират място имената на наградени ученици, лично творчество и забавни истории.