„В ритъм с татко“ е мотото на инииативата, с която ОУ „Христо Ботев“ отбелязва Седмицата на бащата

Зелена класна стая, където се организират изнесени учебни часове, е новата придобивка на ОУ ,,Христо Ботев” в Крумово. Топлото за ноември време позволява на учителите да провеждат повече занимания на открито в условията на пандемия.

През пролетта училището беше одобрено по проект на ПУДООС и вече разполага с еко кът с пейки и бяла дъска, разположен в школския двор.

„Мястото е идеално за изнасяне на уроци сред зеленината в двора, и особено по „Човекът и природата“ и изобразително изкуство. Благодарение на усилията и безвъзмездния труд от страна на ръководството и учителите, успяхме да сътворим този прекрасен кът, който вече е любимо място за децата и когато времето позволява, вместо да са в затворените класни стаи, те са навън“, обяснява дректорът Пламен Алеков. С негова заповед от вчера защитните маски в учебните часове са задължителни. За децата от подготвителна група личните предпазни средства са по желание или по преценка на учителя, но след като бъдат уведомени родителите.

Към днешна дата в училището има двама карантинирани ученици и един учител, контактни на лице с позитивен тест за Covid-19. Няма случай на заразен ученик или учител.

Въпреки напрегнатата ситуация около вируса, училището спазва традицията и отбелязва Седмицата на бащата. Тази година мотото е: “В ритъм с татко”. Всяко семейство може да участва със снимки или видеоклип по темата, които трябва да изпрати на класния ръководител. Заданието към татковците е да направят изненада на децата си и да напишат съчинение под заглавие “Какво е да си баща”.