Презентация на сборник с творби на ученици, награждаване на учител и ученик на годината, анкета и виртуална разходка на онлайн празника на ОУ „Димитър Талев“

По повод половинвековния си юбилей ОУ „Димитър Талев“ вече има химн. Със създаването на текста се заела директорът Ирина Чолакова, а като композитор се проявява преподавателят по музика Десислава Веселинова. Двете решили, че няма по-подходящи изпълнители от талантите в училищната вокална група. Премиерното изпълнение бе на онлайн празника за 50-годишнината на училището, показан в YouTube. Пандемията наложи тържеството да бъде във виртуалното пространство.

Какво за мен е да съм ученик в ОУ „Димитър Талев“ – на този въпрос отговаряха деца от различните класове, за които „това е мястото, където научих всичко, което знам“, „срещнах добри приятели“, „заобиколен съм от чудесни учители“.

Награда, привилегия, вдъхновение и радост – така пък определят учителската професия педагозите. За повечето тя е отговорност, други я приемат като съдба, а за трети е приключение и възможност.

На виртуалния празник бе презентиран и сборникът “Такава една чудна и толкова хубава бъркотия е животът”. Той съдържа 50 литературни творби и рисунки, издаден е със средства на училището и ще бъде разпространяван с благотворителна цел. Книгата ще заеме своето място в школската библиотека.

„Да бъдеш директор е служене, отговорност и грижа. Вече близо 6 години. Най-важното бе да постигнем резултати с екип, мотивиран с доверие, който има свободата да избере начина, по който да свърши работата си, да усеща удовлетворение и значимост. Заедно сме способни на толкова повече“, признава директорът Ирина Чолакова.

Виртуалната разходка из класните стаи, фоайетата и двора прави зрителите свидетели на модернизацията на училището, което е “в облака” от 2018 година. За нуждите на образователния процес са закупени 57 хромбука и 50 лаптопа, 30 мултимедийни екрана, 3 интерактивни дисплея, 20 таблета, 6 за добавена и виртуална реалност, въведени са редица иновации. Секторно разпределение на класните стаи, кабинет за индивидуална личностна подкрепа, сцена за изяви, реновирани спортни площадки са част от най-новите решения и придобивки.

И както подобава на юбилей, награди получиха учители и ученици, допринесли за издигане авторитета на учебното заведение. За Учител на годината бе обявена Вера Шопова. Децата я определят като човек, който вдъхновява и насърчава по нестандартен начин. „Вие сте моята сбъдната мечта. Докато преподаването е мисия, а не професия, образованието ще пребъде“, каза в отговор на признанието Шопова.

6-класничката Миглена Попова бе обявена за Ученик на годината. С плакет бе удостоен Димитър Димитров, постигнал множество успехи на национални и международни математически състезания. Трима преподаватели бяха обявени за почетни учители, а званието „Заслужил ученик“ бе присъдено на Константин Веслов от 7 в клас. При награждаването не бяха подминати и родителите като успешни партньори, помогнали за реализацията на проекти и подобряване на материалната база.

Плакет за изключително сътрудничество бе връчен и на Центъра за творческо обучение, откъдето пък изненадаха юбилярите с оригинален подарък – най-новото обучително решенние на Лего.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.