Мерки за гарантиране на обществения ред и безопасността на движението и недопускане на престъпления по време на абитуриентските балове и тържествата за 24 май въвежда МВР Пловдив. Проведени са среща с училищните ръководства, представители на местната власт, управители на заведения и частни охранителни фирми за съгласуване на съвместни действия.

Осигурено е засилено полицейско присъствие в районите на училищата при изпращане на зрелостниците. Извършени са проверки на ресторанти, барове, дискотеки, клубове и други, като специално внимание е обърнато на пропускателния режим за недопускането на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Завишен е контролът по пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства.

В рамките на традиционната превантивна кампания „Абитуриенти“ и във връзка с очакваната интензивност на МПС е създадена организация за осигуряване на безопасността на движение. Екипи на сектор “Пътна полиция” ще патрулират в районите около училищата и заведенията и при необходимост ще регулират възлови кръстовища, където ще преминават автомобилите с абитуриенти. Ще се използват наличните системи за видеоконтрол, а след обработване на събраните материали ще се вземат предвидените в закона санкции спрямо всички нарушители.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.