Доброволците оцветяваха книжки и изработихапразнична украса с пациентите от детското отделение  на МБАЛ "Свети Мина"
Доброволците оцветяваха книжки и изработихапразнична украса с пациентите от детското отделение на МБАЛ “Свети Мина”

 

Доброволци от пловдивския Лео клуб инициират кампания за работа с малчугани от детските отделения в болниците. Членове на младежката организация към „Лайнс клуб Филипополис” са тийнейджъри от ЕГ „Иван Вазов”, Математическата и Търговската гимназия. След като през лятото те организираха детска читалня и езикови курсове, за да не скучаят децата през ваканцията, сега са обърнали поглед към малчуганите, останали за по-дълго болнично лечение.

Десетки списания и томчета с детска литература оформиха мини библиотека в МБАЛ „Св. Мина”, където тийнейджърите четат приказки на прикованите към леглото. Децата и доброволците рисуваха и изрязваха фигурки, за да украсят отделението за предстоящите коледно-новогодишни празници.

Лео клубът ще подкрепи  младежката организация на БЧК в акцията за подаръци на малчуганите от болничните заведения в града, които няма да могат да си бъдат вкъщи за празнизите. Доброволците стартират акция по набиране на подаръци, които ще опаковат и раздадат на болните на Бъдни вечер и Рождество.