След няколкогодишно прекъсване Математическа гимназия “Акад. Кирил Попов” възстановява едно от най-престижните състезания по математика – турнира „Румен Грозданов“. На 17 март от 9 часа желаещите могат да проверят своите знания и способности.

Състезанието стартира през 2001 година и носи името на изтъкнатия математик Румен Грозданов, любим преподавател в математическата гимназия в Пловдив и един от основателите на школата по математика в града.

„Даваме шанс за изява на деца от 2 до 7 клас с изявен интерес към изкуството на числата. Идеята е да бъдат открити математически способности у тези, които не са се занимавали допълнително с математика. За разлика от другите състезания, които са насочени към учениците, посещаващи допълнителни школи или имащи сериозни факултативни часове по математика, състезанието „Румен Грозданов“ е отворено всички деца с въображение“, казва директорът Веселина Карапеева.

За учениците от 2. и 3. клас са подготвени забавни за решаване задачи. За четвъртокласниците предстои запознаване със спецификата на задачите и с нивото на трудност знания за прием в 5 клас в МГ и в математическите паралелки. Учениците от 5 и 6 клас ще могат да проверят математическите дарби и възможностите и да се подготвят за особеностите на НВО.

Седмокласниците ще работят по формата на външното оценяване, като тестът ще е съобразен с изучения до момента материал.

За подробен регламент на турнира и условията за записване: www.omg-bg.com.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.