Педагозите състезатели от града на тепетата се завърнаха с 8 медала и 10 купи от надпреварата с международно участие, организирана от СБУ

DSCF1538

Второ комплексно място за Пловдив завоюваха участниците от града на тепетата на 13-тата Спартакиада на учителите в курорта „Св. св. Константин и Елена”. 34 учители донесоха 9 медала и 10 купи. Поредното издание на мащабния спортен форум тази година събра рекорден брой представители – над 480 състезатели от 26 общински координационни съвети на Синдиката на българските учители и представители на 6 чужди страни: Украйна, Полша, Румъния, Дания, Беларус, Туркменистан. Учителите се съревноваваха в 10 спорта: мини футбол,  стрийтбол, бридж, дартс, петанк, плажен волейбол, плуване, теглене на въже, тенис на маса и шахмат.

Първото място при жените на стрийтбол бе присъдено на пловдивските състезатели. Мъжете завоюваха първа позиция на петанк, жените останаха втори, но път при смесените отбори пловдивчани пак бяха на върха. Точността на дамите донесе второ място на дартс, а мъжете се класираха трети.Два бронзови медала пловдивчани грабнаха на плажен волейбол и теглене на въже.

Паралелно със следващата учителска Спартакиада ще се проведе и пленер на художниците учители. Идеята е да бъде възобновен и прегледът на учителските колективи, обяви лидерът на СБУ Янка Такева.