Жури от експерти от всички области на образованието определи призьорите в 14 категории, 7 са пловдивските претенденти

Най-успешните студенти на България ще бъдат наградени на официална церемония утре – 1. март, от 18.30 часа в осъществи в Софийския университет. Конкурсът „Студент на годината“ се организира от Националното представителство на студентските съвети и е под патронажа на просветния министър Красимир Вълчев, който ще присъства на награждаването заедно с проф. Костадин Ангелов – министър на здравеопазването. Заради пандемията срокът за участие в надпреварата бе удължават няколко пъти, а противоепидемичните мерки не позволяваха награждаването да се случи за студентския празник 8 декември.

Жури от водещи експерти от всички области на образованието определиха призьорите в 14 категории, които имат доказани постижения, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

7 от кандидатите са възпитаници на пловдивски висши училища – четирима от Пловдивския университет и по един от Аграрния университет, Медицинския университет и Висше училище по сигурност и икономика. Пловдив има номинации в категориите педагогически науки, хуманитарни науки, социални науки, сигурност и отбрана, аграрни науки, здравеопазване и един кандидат-призьор в раздела за докторанти.