Дуети от Молдова и Унгария триумфираха на WDSF турнира

„Спортът срещу детската престъпност и наркомания” бе мотото на състезанието

gallery_59 (1)

Титлата в стандартните танци при юношите старша възраст до 15 години на първия международен турнир по спортни танци в Пловдив от 7 години насам, който бе включен в календара на WDSF, спечелиха Деян и Емили Влайкови – внуци на ексфинансовия министър Муравей Радев. Синът и дъщерята на бившия говорител на външно министерство Радко Влайков и Йоана Радева останаха четвърти в конкуренцията на 14 двойки на “Пловдив Оупън” в надпреварата на латина, където бяха изпреварени от победителите от Унгария Габор Бири и Фрустина Наги и още два дуета от Молдова.

Представители на Молдова и Унгария триумфираха на турнира през уикенда, който носеше точки за световната ранглиста при младежите до 18 години. „Спортът срещу детската престъпност и наркомания” бе мотото на „Пловдив Оупън 2016″

В латиноамериканските танци в тази възрастова група първото място и златните медали в конкуренцията на 18 двойки от 4 държави спечелиха молдовците Даниил Порцеско Гозун и Анастасия Грунцу. Сребърните медали извоюваха словаците Филип Бурански и Катарина Стефкова, а изненадващо на третото стъпало на почетната стълбичка се изкачи българският дует Георги Кининчев-Росица Атанасова, които изпревариха бургазлиите Георги Киряков и Християна Бургазлиева и миналогодишните шампиони на България на латина при младежите до 18 години Любомир Стоев и Мирослава Дончева от Хасково. Шести останаха българите Самуел Лечев и София Коларова, чийто треньор Явор Вълчев е съдия от Албания.

Молдовците с български паспорти си тръгнаха от Пловдив в съботната вечер със сребърни медали от WDSF надпреварата в стандартните танци при младежите до 18 години, след като бяха изпреварени единствено от унгарците Денеш Ференц Салай и Петра Бала. Трети останаха Георги Киряков и Християна Бургазлиева, следвани от други три български двойки от общо 11 участващи.
Четвърти са Иван Петров-Йоана Сукиязова, пети – Янислав Найденова и Мина Самсиева, а шести са пловдивчаните Николай Василев и Кера Станева (Парадайс данс-Алекс-Пд).