Плувецът Йосиф Миладинов, който влезе в топ 10 на Пловдив, оглави класацията на най-добрите състезатели на училището за 2019 г.

600 кроасана дари легендарният футболист на „Локомотив” Пловдив – Христо Бонев-Зума, за коледния базар на Спортното училище. Красиво декорираните щандове във фойаето на общежитие №1 бяха изпълнени с ръчно изработени предмети, картички и сувенири. За доброто настроение на изложителите и публиката се погрижиха момичетата от училищната музикална група “Спортен метроном”.

Директорът Ружка Генова поздрави организаторите на инициативата и използва случая да награди с тениски с логото на училището всички ученици, взели активно участие в програмата за празника по случай 70-годишнината.

Дни преди ваканцията 7-класниците се включиха и в състезанието „Математика, спорт и култура” напълни залата на Общежитие №1 към Спортно училище “Васил Левски” днес. Кандидат-гимназистите бяха разделени в 4 отбора и премериха сили със знанията си по математика, отговаряйки на забавни въпроси. Победител стана 7 а клас, постигайки 26 точки от шестнадесетте въпроса. Състезанието бе заложено от преподавателите в Плана за подобряване на обучението по математика. Всички участници получиха грамоти и предметни награди.

По традиция в края на годината Спортното училище обяви 10-те най-добри състезатели за изминалата 2019-а: