Бившият възпитаник на Търговската гимназия е студент в НБУ и е част от националния отбор по фехтовка

19-годишният Галин Генов бе удостоен днес с титлата „Най-добър млад предприемач на Пловдив“. Той получи парична награда от 7 000 лева от кмета Здравко Димитров за идеята си за създаването на Спортен клуб за инвалиди и хора в неравностойно положение. Бившият възпитаник на Националната търговска гимназия вече е студент в Нов български университет и е част от националния отбор по фехтовка. Целта на бизнес плана е да бъде създаден клон към съществуващия фехтовален клуб ,,Пловдив БГ“, за да се осигурат условия за тренировъчни занимания за инвалиди и хора в неравностойно положение.

За 11-та поредна година Община Пловдив проведе конкурса за млад предприемач, до финалния кръг на който достигнаха 10 участници. Комисията награди петима.

На второ място се класира актрисата Патриция Пъндева, която получи парична награда от 4 000 лв. за онлайн платформа за български автори и култура, а за третото място беше връчен чек от 2 000 лв. на Тодор Михайлов за бизнес-плана му Plovdiv mountain tours.

Чекове на стойност 1 000 лв. получиха двама предприемачи с равен брой точки – Мирослав Гаригов за бизнес-плана си за настолна игра, и Виктория Ангелова за иновативната идея за отдаване на велосипеди под наем.

Специална награда от 500 лв. получи и най-младият участник в тазгодишното издание на конкурса Николета Караманолева – Енева за бизнес плана си Plovdiv Web Community.

Сред бизнес идеите имаше план за производство на натурална козметика, създаване на иновативен стол, изработен от екологични материали.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.