Проектът на ученика от специалност „Компютърна графика” символизира летящия човек  и спечели националния конкурс в надпревара сред 107 предложениPrint

Единадесетокласникът от Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ Слави Калоферов спечели конкурса за лого на иновативните училища в България. Националната надпревара се проведе между 16 октомври и 2 ноември и в нея се включиха 89 учители и ученици от цялата страна, които дадоха общо 107 предложения.

Изискването към проектите беше логото да отразява четирите вида елементи на иновативния процес – въвеждане на иновации в организацията или съдържанието на обучението, организиране по нов или усъвършенстван начин на управлението и образователната среда, използване на нови методи на преподаване и разработване на учебно съдържание, програми и планове.

Членовете на комисията за иновативните училища са класирали на първо място Слави Калоферов от специалност „Компютърна графика”, чието лого символизира четящия човек.

14183851_637463576413857_1161143583776640976_n

„Книгата в него е “хибрид” между традиционния й вариант и вид компютърна мрежа, която се свързва с технологиите, иновациите и връзките. Технологичните устройства ще бъдат неделима част от обучението. Цялата книга е обединение на съществуващата система и нововъведенията в образованието”, сподели победителят в конкурса. По думите му синият цвят символизира мъдростта, увереността, интелигентността и истината. Оранжево-жълтото олицетворява ентусиазма, успеха и насърчаването.

Единадесетокласникът разбрал за конкурса от преподавателя си Румен Манолов. Включил се, защото искал да участва в състезания, свързани с изучаваната от него професия – компютърна графика. Последната му награда е от националното състезание за компютърен колаж на тема “Пътешествие в света на приказките”. Слави събрал в едно Алиса, Аладин и магьосник върху летяща в небето книга.

“Наложи се да прочета подробно за проекта “Иновативни училища”, след което започнах да разглеждам различни лога. Направих няколко скици, а след това създадох логото във векторна програма”, обясни Слави за “Уча в Пловдив”.

Той ще получи награди от Министерството на образованието и науката и Центъра за творческо обучение.