Второто и третото място в надпреварата, организирана от LES School, са за ученици от ОУ „Райна Княгиня” и СУ „Патриарх Евтимий”

RS3143_482766881-web_1

10-класникът от ЕГ „Иван Вазов” Ерол Аптишев е първенецът на градското състезание по английски език, организирано от LES School. Той е събрал най-много точки от теста и печели като награда явяване на международно признат сертификатен изпит. Отличникът трябва да си избере  FCE или CAE. Второто място е за Давид Атанасов от ОУ „Райна Княгиня”, чиято награда е  явяване на YLE. На трета позиция по брой точки се нарежда Александър Палийски от СУ „Патриарх Евтимий”, който получава бонус от LES явяване на Aptis (изпит на British Council).

Лекоатлетката Ива Пранджева бе патрон на състезанието, в което се включиха ученици от 3 до 10 клас на различни пловдивски училища. Шампионката на дълъг и троен скок дори бе квестор в една от стаите с идеята да подкрепи децата в усилията им да овладяват езика и да покриват успешно изпитите за международни сертификати.

„Някои деца са се представили много добре, но има още какво да се желае по отношение на съставянето на писмен текст и лексика. Повечето се справят с граматиката за съответното ниво”, коментира Дима Георгиева от LES School.

Тестът и времето за решаване на задачите са били съобразени с учебния материал за съответния клас. За малките ученици условията са били на български език. Участниците над 6 клас трябвало пишат и съчинение по зададена тема.

В края на състезанието всеки участник си е тръгнал с награда, осигурена от партньорите и спонсорите на състезанието.