Записаните до момента са 160, всички ще получат сертификати за участие

Състезание по математика организира за 14-та поредна година Частно средно училище „Дружба“ за деца от подготвителните групи. „Решавай с „Дружба“ е за бъдещи първокласници изявени математически знания и умения. Състезанието е с утвърдени традиции в Пловдив и областта и беше прекъснато единствено по време на пандемията, но след това отново предизвика интерес и в момента за него има записани над 160 деца от детските градини, като приемането на заявки продължава.

Тази година то ще се проведе на 20 април, събота, от 9:00 ч.  Времето, определено за работа, е 45 минути. Необходимите  материали се осигуряват от организаторите. Крайният срок за онлайн регистрацията е 18.04.2024 г. до 17.00 ч.

Съставител на задачите е Мария Власева – учител на най-малките в ЧСУ „Дружба“ – подготвителна група и начален етап. Тестът включва задачи с нарастваща степен на трудност, с които малките състезатели трябва да се справят.

Такъв ученик с изявени математически знания и умения е Виктор Точев – ученик в 9. клас в ЧСУ „Дружба“. На въпроса кое го мотивира да се занимава с математика, той отговаря: „Много са факторите, които са изиграли своята важна роля, но първоизточникът е един – участието ми в състезанието “Решавай с „Дружба”, още когато бях в последна група на детската градина. Това беше не само първото ми състезание изобщо, но и първият по-сериозен сблъсък с тази наука. Разбира се тогава ми беше необходимо единствено да познавам числата до 10, основните фигури и малко логическо мислене. Простичките, но винаги необходими основи, върху които започнах да надграждам“. Сега Виктор участва в много национални и международни престижни състезания по математика и винаги печели призови места.

Възрастовата група, за която е предназначено състезанието, е IV група в детско заведение или подготвителна група – шестгодишни деца в училище.

За победителите са осигурени награди: за І място – „Лего“, за ІІ място – слушалки, за IІІ място –  раница, а за ІV – X място – предметни награди.

Всички участници в конкурса ще получат сертификат за участие, а класиралите се на първите десет места – грамоти за успешно представяне.

Всички задачи, давани на състезанието от 2015 до 2023 година, са качени на сайта на училището.

За повече информация посетете сайта на ЧСУ „Дружба“ – Пловдив: https://drujbaplovdiv.bg/

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.