Младият виртуоз Виктор Василев се завърна от участие в международен конкурс в Италия

Майсторски клас при британски професор спечели възпитаникът на НУМТИ „Добрин Петков“  Виктор Василев,  който представи Пловдив на Международния цигулков конкурс Il Piccolo Violino Magico – Италия. Конкурсът е част от European Union Of Music Competitions for Youth, който е за деца от 9 до 14 годишна възраст, и се различава от останалите по това, че изпълненията минават под формата на концерт в три кръга. Децата са солисти на оркестър и свирят заедно с членове на журито. Виктор се нареди сред избраните 17 участници. Младият цигулар спечели адмирациите на журито, публиката и участниците, особено със соловото си изпълнение на „Рапсодия“ от проф. Петър Христосков. Сериозен технически проблем с ключовете на цигулката по време на първия тур го извадиха от списъка с финалистите. Наложи се спешна намеса на местен лютиер след първото му участие на сцената. Независимо, че не успя да стане финалист, той бе поканен да свири на гала концерта и получи възможност да се включи в майсторски клас на проф. Нинг Кам – преподавател в училището Йехуди Менухин в Обединеното кралство.

Виктор вири на цигулка от четиригодишен. Едновременно с това той е извънреден младши студент в Нов български университет в класа на проф. Марио Хосен.

Пътуването, престоят и участието на Виктор бяха реализирани с финансовата подкрепа на Община Пловдив по направление „Инкубатор за млади таланти“.