Детски градини, ясли и училища могат да поискат кутии за дарения за 15 септември в подкрепа на двегодишното момче

Призив към детски градини, ясли и училища отправя в навечерието на 15 септември фондация ” Надежда за бъдеще “, която набила средства за лечението на Ивайло Чалъков. Вместо цветя нека родителите дарят средствата, които са предвидили букети, за двугодишното момченце, предлагат инициаторите на кампанията.

Ивайло се ражда с рядка диагноза – фибуларна хемимелия на лявото краче. Липсват малкия пищял и два пръста, деформирано е ходилото и изкривен голям пищял. Това пречи на момченцето да проходи. Клиника във Варшава дават надежда на родителите му, че малкият ще се възстанови напълно, но лечението ще е дълго и скъпо и ще се проведе на няколко етапа. Общата сума е 110 000 долара, като в момента се прави първият етап от лечението.

По повод 40-годишния си юбилей ОУ”Драган Манчов” се включи в инициативата, като постави кутия за дарения във фоайето на учебното заведение и в залата на Дома на културата по време на концерта на 27 юни. Такива кутии могат да бъдат поставени на първия учебен ден в градини и училища, като желаещите могат да ги заявят на тел: 0899 924 231.

Благотворителни акции се провеждат и на други места. Всеки, който желае да помогне на Ивайло да проходи, може да го направи:

Уникредит Булбанк

BIC – UNCRBGSF IBAN – BG09UNCR70001524361989

Титуляр на сметката – Фондация “Надежда за бъдеще“

Основание за дарение – За лечение на Ивайло Чалъков