Изпълнителите от „Тракийска младост“ завоюваха диплом за Лауреат I степен на международния фестивал „Звездите на Париж“

Диплом за Лауреат I степен от международния фестивал за фолклор, танци и музика „Звездите на Париж” завоюва представителният ансамбъл „Тракийска младост” към СУ “Любен Каравелов”. Младита пловдивски дарования представиха букет изпълнения от различни фолклорни области под мотото “Картини от България”.

В 22-то издание на форума, който е с конкурсен характер, се включиха солисти, ансамбли и творчески колективи от Франция, Гърция, Полша, Латвия, Литва, Естония, Армения, Румъния, Словакия.

Членове на международното жури са известни френски дейци на културата и изкуството. Главната задача на тазгодишното издание бе откриването на нови таланти, предоставяне възможности за представянето им на сцена пред парижката публика, обмяна на опит и творчески постижения между участниците от различни краища на Европа и света, повишаване професионалното ниво и квалификацията на педагозите и ръководителите.

Пловдивските таланти, чиито художествени ръководити са Мария и Георги Найденови, се състезаваха във възрастова категория от 16 до 18 години.

За децата било организирано посещение на Музея на парфюмите “Фрагонар” с  уникална колекция от началото на 19 век до наши дни, на опера „Гарние“, Айфеловата кула, Лувъра, Триумфалната арка.