ДГ „Космонавт” даде старт на форума. Четири нови къта за игра бяха открити днес в двора на детското заведение

20171025_111716

Фестивал на малките творци, кой ще даде възможност за изява на  деца и ученици с  театрални дарби и талант в танцуването, рисуването, създаването на текстове и изготвянето на мултимедийни продукти стартира в район „Северен”. Инициативите в детските заведения на територията на района ще бъдат проведени до края на календарната година.

Старт на форума бе даден в ДГ „Космонавт”, където днес отбелязаха четири години от откриване на втората сграда на градината и реновирането на четири детски площадки в двора. Малчуганите откриха събитието с мажоретен марш, след което бъдещите първокласници от подготвителни група представиха драматизация на популярната  приказка „Дядо и ряпа”. Декорът бе измайсторен от учителите в детската градина, а директорът  Слава Антова въведе зрителите в тайнството на приказките.

Публиката аплодира талантливите малки актьори, но не по-малко овации събра и Божидар Илиев с Вазовото „Аз съм българче”.

В двора на детската градина бяха открити четири нови къта за игра.  С 24 000 лева старите площадки са реновирани. Фирмата изпълнител е демонтирала старите и амортизирани съоръжения, а на тяхно място са монтирани модерни за деца от 3 до 6 години и е поставена  ударопоглъщащата настилка.

20171025_103629