Кампанията за събиране на отпадъци ще се проведе в школата на четири пловдивски района

 IMG_0986

Училищата на територията на четири пловдивски района влизат в хартиена война. Община Пловдив, съвместно  с организацииите по оползотворяване на отпадъци от опаковки „Екоколект” и „Булекопак”, организира кампания, в която ще вземат участие ученици от „Източен”, „Северен”, „Западен” и „Южен”. Тя ще се проведе от 6 до 17 ноември и има състезателен характер. За десет дни децата ще трябва да съберат възможно най-голямо количество отпадъци – вестници, списания, книги, тетрадки, брошури. Участникът, който събере най-голямо количество хартиени отпадъци, печели състезанието.

Срокът за подаване на заявленията е до 3 ноември на email: direkcia_ecologia@plovdiv.bg. Участниците посочват наименование на училището, адрес, лице за контакт, тел. номер и email. До момента кандидатите са 6.

Целта на кампанията е да се изгради ангажираност в младите към отговорно отношение към отпадъците и да се покаже как ежедневните  навици се отразяват върху околната среда. За производството на един тон вестникарска хартия е нужна дървесината на 24 дървета.

Събраните отпадъци ще бъдат извозени и предадени за рециклиране.