Ученици от 10 учебни заведения в Пловдив и областта премериха сили в надпреварата „Млад огнеборец“.

Ученици от 10 учебни заведения в Пловдив и областта премериха сили в надпреварата „Млад огнеборец“. Участниците показаха завиден спортен дух и добри технически умения, насърчавани от своите ръководители и инспектори.

С резултат от 98 точки в дисциплината “400 метра щафетно бягане с препятствия” първо място завоюваха младежите от СУ „Никола Вапцаров“. На по-малко от 8 точки от първенеца остана отборът на ОУ „Христо Ботев“ от Раковски. Третото място в тази дисциплина зае отрядът на ОУ „Захари Стоянов “.

До победата в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека” стигнаха учениците от Спортно училище „ Васил Левски“. На второ място се наредиха младежите от СУ „Димитър Матевски“, а трети станаха представителите на карловското СУ „Христо Проданов“.

В комплексното класиране купата спечели отрядът на Спортното училище. Учениците от отбора ще представят Пловдив в националната надпревара в КК „Албена“. Младите огнеборци от СУ „Димитър Матевски “ взеха сребърните медали. Третото място остана за отряда на ОУ „Захари Стоянов”.

Всички участници получиха купи, медали и грамоти за своето представяне, а страхотните награди за победителите бяха осигурени Спортен клуб по пожароприложен спорт „Пловдив-160“.