Деца таланти пеят с „Мари бойс бенд“ в програмата на фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща“, художникът и преподавател от МГ Румен Манолов реди изложба

Учебникът по музика оживява на сцената на Римския стадион със специалното участие на група „Мери бойс бенд“. Поп-рок бандата присъства с три авторски песни в училище. Седмокласниците изучават „Непознати улици“ и „Дългият път към дома“, а гимназистите в 9-и пеят „Слънчогледите“.

Популярните бг изпълнители ще се качат на сцената с млади таланти на 3. юни от 19 часа като част от програмата на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”. За шести пореден път престижният музикален форум обръща поглед и към пловдивските дарования. Редом до „Мери бойс бенд“, на подиума ще застанат съставите на НУМТИ „Добрин Петков” – оркестър, хор и ансамбъл тромпети с ръководители доц. Пламен Първанов, Николета Енева и Пенчо Пенчев, както и хористите „Детска китка” с диригент Яна Делирадева.

Традиционните „Музикартисимо майсторски класове“ тази пролет осигуряват на младите участници уникална възможност да осъществят професионален контакт с едни от светилата в световното музикално изкуство. Те ще могат да участват в уъркшоп с виртуозния изпълнител на алпийски рог, валдхорна и флюгелхорн Аркадий Шилклопер, както и с клавирното дуо Аглика Генова – Любен Димитров.

В рамките на пролетното издание на фестивала на 21. май в Балабановата къща ще се открие изложба с живописни творби на пловдивския художник и преподавател в Математическата гимназия Румен Манолов.